Terug

Volg Vandaag Inside

Spanje zonder Busquets in beslissend duel met Duitsland

Spanje zonder Busquets in beslissend duel met Duitsland

16 nov 2020, 17:55

De Spaanse voetbalploeg moet het dinsdag in de beslissende groepswedstrijd in de Nations League doen zonder Sergio Busquets. Uit een MRI-scan bleek dat de 32-jarige middenvelder van FC Barcelona weliswaar geen grote schade heeft opgelopen aan zijn linkerknie, maar hij moet wel aan de kant blijven. Spanje en Duitsland strijden in Sevilla om de groepswinst en daarmee plaatsing voor de finaleronde van het landentoernooi.

Busquets raakte zaterdag in Basel geblesseerd tegen Zwitserland (1-1). Aanvoerder Sergio Ramos miste twee strafschoppen namens de Spanjaarden. Dankzij een doelpunt vlak voor tijd van invaller Gerard Moreno ontsnapte de ploeg van bondscoach Luis Enrique aan een nederlaag. Spanje heeft na vijf wedstrijden 1 punt minder dan Duitsland, dat met 3-1 won van Oekraïne.

Volgens Spaanse media staat Busquets zo'n twee weken aan de kant met een lichte verrekking van een knieband. Trainer Ronald Koeman van FC Barcelona mist de Catalaanse middenvelder daarom zaterdag tegen Atlético Madrid en volgende week in de Champions League tegen Dinamo Kiev.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.