Terug

Volg Vandaag Inside

Spanje versoepelt lockdown, mogelijk weer La Liga in juni

Spanje versoepelt lockdown, mogelijk weer La Liga in juni

28 apr 2020, 22:29

Spanje gaat de coronamaatregelen per 4 mei versoepelen. Vanaf begin mei mogen mensen weer buiten individueel sporten, zo meldt premier Pedro Sánchez.

De bedoeling is om vanuit daar stapsgewijs de lockdown te versoepelen. Vanaf 18 mei kan er in groepen van zes worden getraind, een week later is dat aantal acht. Inclusief trainers en begeleiders mogen er niet meer dan tien personen op het veld staan.

De verwachting is dat er na 1 juni geen limiet meer is betreft het aantal personen, mits de trainingen worden afgewerkt achter gesloten deuren. De versoepeling biedt goede hoop op een hervatting van het La Liga-seizoen.

Eerder liet La Liga-baas Javier Tebas al weten de competitie koste wat het kost af te willen maken. Tebas dreigde zelfs met sancties voor clubs die niet mee wilden werken aan het hervatten van de competitie. Voornaamste reden is het enorme verlies La Liga mogelijk lijdt ten gevolgen van het niet uitspelen van de competitie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.