Terug

Volg Vandaag Inside

Spanje roept vier extra voetballers op na besmetting Busquets

Spanje roept vier extra voetballers op na besmetting Busquets

7 juni 2021, 21:01

Spanje heeft in aanloop naar het Europees kampioenschap voetbal, dat vrijdag begint met Italië - Turkije, vier extra spelers opgeroepen. Bondscoach Luis Enrique deed dat naar aanleiding van een besmetting met het coronavirus van aanvoerder Sergio Busquets. Vooralsnog testen alle andere spelers na het voorval met de speler van Barcelona negatief.

Het gaat om Rodrigo Moreno (Leeds United), Pablo Fornals (West Ham United), Carlos Soler (FC Valencia CF) en Brais Méndez (Celta de Vigo). Ze zullen dinsdag arriveren bij de selectie in Las Rozas, nabij Madrid. Ze zullen daar in een zogenoemde parallel-bubbel verblijven en ieder contact met de al aanwezige voetballers vermijden. Dit blijft zo totdat zeker is dat naast Busquets niemand het virus heeft opgelopen.

Details over de verdere plannen maakte de Spaanse voetbalbond niet openbaar. Duidelijk is wel dat de vier zullen instromen, mochten er meer spelers besmet zijn geraakt. Dat moet de komende dagen blijken. Spanje speelt zijn eerste wedstrijd maandag, in Sevilla tegen Zweden. Zeker is dat Busquets daar niet bij is, ook al zou hij in de komende dagen weer negatief testen.

Jordi Alba is vermoedelijk de nieuwe aanvoerder. Hij is dan de derde in de rij. Eerste keus Sergio Ramos van Real Madrid ontbreekt wegens een blessure in de selectie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.