Terug

Volg Vandaag Inside

Spanje legt voetbalcompetitie plat

Spanje legt voetbalcompetitie plat

12 mrt 2020, 13:37

De Spaanse voetbalcompetitie ligt voorlopig stil om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Voorlopig zijn de komende twee speelrondes geschrapt. La Liga, de organisator van de competitie, heeft dat de clubs medegedeeld.

Het gaat om de 28e en 29e speelrondes, die voor respectievelijk van 13 tot en met 15 maart en van 20 tot en met 22 maart ophet programma stonden.

De maatregel is mede genomen omdat de selectie van Real Madrid momenteel in quarantaine zit, omdat een speler van de basketbalafdeling van de club besmet is met het coronavirus. De basketballers en voetballers delen dezelfde faciliteiten.

Real meldt dat het trainingscomplex is afgesloten en dat besloten is alle staf die normaliter op het complex werkzaam is in quarantaine te houden.

In La Liga moeten nog elf wedstrijden worden gespeeld. FC Barcelona, waar Frenkie de Jong speelt, heeft een voorsprong van twee punten op Real.

Real Madrid moet dinsdag in Engeland aantreden voor de return in de achtste finales van de Champions League tegen Manchester City, dat de eerste wedstrijd in Spanje met 2-1 won. Over dat duel is door de Europese bond UEFA nog niets bekendgemaakt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.