Terug

Volg Vandaag Inside

Spanjaard Mikel Arteta nieuwe trainer van Arsenal

Spanjaard Mikel Arteta nieuwe trainer van Arsenal

20 dec 2019, 16:14

Mikel Arteta is de nieuwe trainer van Arsenal. De Spanjaard volgt bij de Londense voetbalclub zijn landgenoot Unai Emery op. Emery werd eind november wegens teleurstellende resultaten ontslagen.

De 37-jarige Arteta speelde vanaf 2011 voor Arsenal, waar hij in 2016 besloot te stoppen. De voormalige middenvelder uit Spanje won er twee keer de FA Cup.

Arteta komt over van Manchester City, waar hij deel uitmaakte van de trainingsstaf. Pep Guardiola, trainer van Manchester City, verklapte dinsdag al dat Arsenal met Arteta in gesprek was.

"Dit is een enorme eer. Arsenal is een van de grootste clubs ter wereld", zegt Arteta, die een contract voor drieënhalf jaar ondertekende. "We moeten de komende jaren mee gaan doen om de grote prijzen."

Arsenal werd in 2004 voor het laatst kampioen van Engeland. De club staat nu op de tiende plaats, met slechts vijf overwinningen in zeventien wedstrijden. Emery moest vertrekken na een nederlaag tegen Eintracht Frankfurt in de Europa League. Voor Arsenal was dat het zevende achtereenvolgende duel zonder overwinning, de slechtste reeks van de club sinds februari 1992. Toen was George Graham trainer.

De Zweed Fredrik Ljungberg was de voorbije weken interim-trainer. Arsenal verloor zondag in de competitie met 3-0 van Manchester City.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.