Terug

Volg Vandaag Inside

Spakenburg weigert mogelijke bekerfinale op zondag te spelen: 'Dat is niet mogelijk'

Spakenburg weigert mogelijke bekerfinale op zondag te spelen: 'Dat is niet mogelijk'

1 mrt 2023, 00:00

De amateurs van Spakenburg zorgden dinsdagavond voor een van de grootste bekerstunts van de afgelopen jaren. FC Utrecht werd in de kwartfinale verslagen met 1-4. De spelers dromen van de bekerfinale in De Kuip, al is er één probleem: Spakenburg speelt niet op zondag.

De bekerfinale staat namelijk gepland op zondag 30 april en dat is een probleem voor de club uit Spakenburg. "De vereniging heeft ten doel het beoefenen en het bevorderen van de sport in het algemeen en de voetbalsport in het bijzonder, op alle dagen van de week, behalve op zondag", zo staat het in de statuten van de christelijke club.

Spakenburg-voorzitter Marc Schoonebeek geeft in gesprek met het Algemeen Dagblad aan, dat het niet mogelijk is dat de club op zondag gaat spelen. "Ik ken de heren van de KNVB goed genoeg, ga al jaren met ze om in zowel het betaald voetbal als het amateurvoetbal. Ik sluit niet uit dat de finale na een goed gesprek op zaterdagavond wordt gespeeld."

Trainer Chris de Graaf zei na afloop van de sensationele zege op FC Utrecht het volgende over het spelen van de bekerfinale op zondag: "Daar zal tegen die tijd wel een oplossing voor gezocht worden. Bovendien zijn we daar nog lang niet. Stel dat het zover komt, dan denk ik dat het ons wel vergeven zou kunnen worden", reageerde De Graaf met een knipoog.

KNVB zegt dat het hier pas met de club over spreekt tijdens het "halvefinalistenoverleg". Dat is voorafgaand aan de halve finales, die voor Spakenburg en nog drie andere clubs begin april op het programma staan. "In het halvefinalistenoverleg bespreken we met de vier teams wat ze kunnen verwachten rond een eventuele bekerfinale en is het ook aan de halvefinalisten om punten in te brengen", meldt een woordvoerder van de voetbalbond. "Mocht dit punt dan ter tafel komen, dan bespreken we dit eerst in dit overleg."

Mocht het de nummer 7 van de tweede divisie zelfs lukken om de bekerfinale te winnen, is Europees voetbal ook gewoon een optie. "Spakenburg moet uiteraard aan de licentie-eisen voor Europees voetbal van de UEFA voldoen, maar in dit speciale traject krijgen ze meer begeleiding vanuit de UEFA en KNVB om dit voor elkaar te krijgen. Zo gaat de UEFA ook internationaal om met kleinere clubs die geen grote stadions hebben of uit minder ontwikkelde voetballanden komen", zegt de KNVB-woordvoerder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.