Terug

Volg Vandaag Inside

Spakenburg gaat voor nieuwe stunt in halve finale KNVB-beker tegen PSV

Spakenburg gaat voor nieuwe stunt in halve finale KNVB-beker tegen PSV

4 apr 2023, 10:26

SV Spakenburg ontvangt in het eigen sportpak De Westmaat om 20.00 uur bekerhouder PSV in de halve finales van de KNVB-beker. Het is de derde keer sinds de invoering van het betaald voetbal dat een amateurploeg de halve finales van het bekertoernooi heeft bereikt. Rivaal IJsselmeervogels deed dat in 1975, VVSB in 2016, beide clubs slaagden er niet in de finale te halen.

Spakenburg dat tiende staat in de tweede divisie, schakelde op weg naar de laatste vier onder meer FC Groningen, Katwijk en FC Utrecht uit. De Eindhovenaren haalden de halve finales door zeges op Sparta, FC Emmen en ADO Den Haag. Coach Ruud van Nistelrooij van PSV zei de wedstrijd te benaderen als een duel in de Champions League.

Mocht Spakenburg het duel met PSV winnen, dan wil het de finale van het bekertoernooi niet op zondag spelen. De finale staat gepland voor zondag 30 april. De andere halve finale gaat tussen Feyenoord en Ajax. Die treffen elkaar woensdagavond.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.