Terug

Volg Vandaag Inside

Spaanse voetbalbond dreigt met juridische stappen tegen 'liegende' wereldkampioene Hermoso

26 aug 2023, 11:11

De Spaanse voetbalbond (RFEF) dreigt met juridische stappen tegen speelster Jennifer Hermoso en speelstersvakbond Futpro omdat Hermoso heeft verklaard dat de kus die ze kreeg van voorzitter Luis Rubiales niet met instemming gebeurde.

De RFEF stelt dat Hermoso heeft gelogen en zegt dat de speelster de voorzitter optilde tijdens de huldiging na het behalen van de wereldtitel door de Spaanse vrouwen. De RFEF heeft in het statement foto's toegevoegd, die dit verhaal moeten ondersteunen.

Hieruit blijkt dat Rubiales ondanks alle ophef over de kus die hij gaf aan Hermoso kan blijven rekenen op steun van de bond. Voorzitter Rubiales weigerde vrijdag op te stappen. Zijn besluit leidde tot veel verontwaardiging. De Spaanse speelsters hebben laten weten niet meer te willen spelen voor hun land zolang Rubiales voorzitter blijft. De Spaanse regering wil stappen nemen tegen de voorzitter en ook de internationale spelersvakbond FIFpro en de Spaanse Hoge Raad voor de Sport (CSD) hebben maatregelen aangekondigd.

Rubiales zei vrijdag dat de kus met instemming gebeurde, maar Hermoso ontkende dit in een verklaring op social media.

De mannen van Vandaag Inside bespraken met Hélène de ophef rondom het wangedrag van de Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales. Bekijk het terug in de video bovenaan het artikel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.