Terug

Volg Vandaag Inside

Spanje opgeschrikt door grote matchfixing-zaak; meerdere voetballers gearresteerd

Spanje opgeschrikt door grote matchfixing-zaak; meerdere voetballers gearresteerd

31 jan 2023, 11:50

In Spanje zijn 23 leden van een vermeend goksyndicaat gearresteerd op verdenking van matchfixing. Zij zouden hebben geprobeerd de uitslagen van voetbalwedstrijden in de competities van Spanje, Gibraltar en Andorra te manipuleren. Onder de aangehouden personen zijn ook voetballers.

De aanhoudingen zijn al in november 2022 verricht en dinsdag naar buiten gebracht door Europol. De Europese opsporingsdienst werkt samen met de Spaanse nationale politie en de internationale politiedienst Interpol in dit grote onderzoek naar matchfixing, dat de naam 'Operatie Conifera' draagt.

In 2021 werden al 21 leden van de criminele organisatie opgepakt. Er worden momenteel dertig voetbalwedstrijden onderzocht, waarvan de uitslag zou zijn gemanipuleerd. Het bedrag dat de matchfixers hebben verdiend wordt geschat op meer dan een half miljoen euro.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.