Terug

Volg Vandaag Inside

Van Boekel krijgt lading kritiek over zich heen na 'buitenspelgoal' Mbappé

Van Boekel krijgt lading kritiek over zich heen na 'buitenspelgoal' Mbappé

11 okt 2021, 12:39

Het winnende doelpunt van de Franse sterspeler Kylian Mbappé in de finale van de Nations League (2-1) leidde in het Spaanse kamp tot verontwaardiging en onbegrip. Ook in Nederland begrijpt men niet waarom het doelpunt werd goedgekeurd. De VAR (waar Pol van Boekel als assistent bij zat) greep niet in en die daardoor krijgt een flinke lading kritiek over zich heen.

Mbappé stond in een duidelijke buitenspelpositie toen hij de bal in de 80e minuut kreeg aangespeeld. Door een mislukte interceptie van de Spanjaard Eric Garcia, die de Franse pass van Theo Hernandez licht toucheerde, ontstond er een nieuwe spelsituatie waardoor de buitenspelpositie van Mbappé werd opgeheven. Hieronder een greep uit de reacties:

Spanje is woest

'Het was gewoon buitenspel van Mbappé, maar omdat Eric Garcia de bal bewust wilde spelen, was het geen buitenspel meer. Het slaat nergens op', mokte de Spaanse aanvoerder Sergio Busquets.

Ook Garcia reageerde vol ongeloof. 'Wat had ik dan moeten doen? Opzij stappen en Mbappé laten lopen? Hopelijk passen ze deze regel in de toekomst aan, want om op deze manier te verliezen doet veel pijn.'

De winnende goal van Mbappé bezorgde ook de Spaanse bondscoach Luis Enrique een onbehaaglijk gevoel. 'Wat mij betreft, was het een duidelijke buitenspelgoal, maar ik praat liever niet over dingen waarover ik geen controle heb. Het Franse doelpunt zorgt niettemin voor een bittere nasmaak van een wedstrijd waarin we gelijkwaardig aan de wereldkampioen waren.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.