Terug

Volg Vandaag Inside

Southgate maakt oorlogsvergelijking richting EK-finale: 'Schandelijk'

Southgate maakt oorlogsvergelijking richting EK-finale: 'Schandelijk'

11 juli 2021, 13:57

Gareth Southgate heeft zich niet populair gemaakt in Duitsland. De bondscoach van Engeland trok in aanloop naar de EK-finale tegen Italië een vergelijking met de Tweede Wereldoorlog.

De Engelsen wonnen in de achtste finale met 2-0 van Duitsland, waardoor er een einde kwam aan het tijdperk van Joachim Löw. 'Eerder is er al eens geprobeerd om ons land binnen te dringen', zegt Southgate in gesprek met the Daily Telegraph. 'We hadden toen de moed om het af te stoppen. Je kan niet ontkennen dat de energie die er was op Wembley tegen Duitsland daardoor kwam. Ik heb het nooit tegen de spelers gezegd, maar ik weet dat het zo is.'

De Allgemeine Zeitung, een regionaal Duits dagblad, noemt de uitspraken van Southgate 'schandelijk'. De uitspraken van Southgate zijn ook bij BILD in het verkeerde keelgat geschoten. 'De bondscoach van Engeland zorgt voor verbijstering met vergelijkingen over de oorlog. Zijn uitspraken zijn opmerkelijk. Hij zegt namelijk dat hij een voorstander is van samenhang en fair play binnen de sport.'

Vanavond volgt de ontknoping van het EK op Wembley: gaat de Europese titel naar Engeland of Italië? Beide ongeslagen EK-teams beginnen in Londen onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers om 21.00 uur aan de finale.

 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.