Terug

Volg Vandaag Inside

Solskjaer: 'Bruno Fernandes zorgt voor de X-factor bij United'

Solskjaer: 'Bruno Fernandes zorgt voor de X-factor bij United'

27 dec 2020, 11:33

Met een doelpunt, een assist én een kostbare fout speelde Bruno Fernandes op 'Boxing Day' de hoofdrol bij de wedstrijd tussen Leicester City en Manchester United (2-2). De Portugese spelmaker van ManUnited legt zoveel risico in zijn spel, dat hij daarmee zijn manager Ole Gunnar Solskjaer soms tot wanhoop drijft.

"Soms kan ik de haren wel uit mijn hoofd trekken, omdat hij ook voor een makkelijke pass naar links of rechts had kunnen kiezen of een pass terug, om zo de bal in de ploeg te houden", zegt Solskjaer, die zaterdag in Leicester zag dat balverlies van Fernandes leidde tot een tegendoelpunt. "Maar dat is hoe Bruno voetbalt, dat is onderdeel van zijn spel. Hij creëert kansen, hij maakt doelpunten, hij neemt risico. Iedere speler van ManUnited mag dat doen en moet daar de moed voor hebben. En Bruno is een speler met lef. Hij heeft rechtstreeks invloed op onze resultaten. Ik wil dat hij de X-factor laat zien en dat hij spelers voor zich heeft die de diepte in sprinten en kansen creëren."

De 26-jarige middenvelder kwam begin dit jaar van Sporting Portugal naar Manchester United. Met achttien doelpunten en dertien assists had Fernandes een direct aandeel in ruim de helft van de zestig doelpunten die de Engelse club dit jaar maakte.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.