Terug

Volg Vandaag Inside

Solari: slagroom op de taart voor Real Madrid

Solari: slagroom op de taart voor Real Madrid

23 dec 2018, 00:27

ABU DHABI (ANP) - De Argentijn Santiago Solari heeft Zinedine Zidane nadrukkelijk bedankt, na het winnen van zijn eerste prijs als hoofdtrainer van Real Madrid. ,,We mogen niet vergeten dat we hier staan dankzij zijn werk'', zei de Argentijn in Abu Dhabi, waar de 'Koninklijke' voor het derde jaar op rij het WK voor clubs won. Zidane vertrok afgelopen zomer uit Madrid, kort nadat hij met Real voor de derde keer op rij de Champions League had gewonnen.

Julen Lopetegui hield het als opvolger van Zidane slechts vier maanden vol. Nu heeft Solari de opdracht gekregen om Real Madrid aan prijzen te helpen. In Abu Dhabi kon de 42-jarige Argentijn zijn eerste titel bijschrijven. ,,Dit is de slagroom op de taart. We hebben nu drie keer achter elkaar de Champions League en het WK voor clubs gewonnen. Dat is een geweldige prestatie. Ik denk dat het voor andere clubs heel moeilijk wordt om dit te herhalen.''

Real Madrid versloeg Al Ain in de eindstrijd met 4-1. Gareth Bale, die een hattrick maakte in de halve finale tegen Kashima Antlers (3-1), kreeg de Gouden Bal als beste speler van het toernooi.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.