Terug

Volg Vandaag Inside

Sneijder opnieuw gelinkt aan overname FC Den Bosch: 'Hij kan de club er weer bovenop helpen'

Sneijder opnieuw gelinkt aan overname FC Den Bosch: 'Hij kan de club er weer bovenop helpen'

19 dec 2023, 12:22

Bijna drie jaar na het mislukken van eerdere onderhandelingen wordt Wesley Sneijder opnieuw gelinkt aan een mogelijke overname van FC Den Bosch, zo verklaart Ebert Dollevoet, de zakenpartner van de recordinternational aan het Algemeen Dagblad.

Dollevoet blijft nog terughoudend over de eventuele overname: “Maar als we het doen, doen we het goed. Niet half. Het is helemaal, of helemaal niet,” benadrukt de zakenman van Wesley.

In februari 2021 strandden de onderhandelingen tussen Wesley en FC Den Bosch nadat details uit het overnameplan van de voormalige voetballer waren uitgelekt. Dollevoet koestert nog steeds een wrok over deze gebeurtenissen: “De mensen die de overname toen torpedeerden, brachten naar buiten dat wij de club voor een symbolisch bedrag van 1 euro over wilden nemen. Maar dat was bij lange na niet het hele verhaal. We hadden een gedegen plan, waarbij Wesley de technische baas zou worden. Dat werd er echter niet bij verteld.”

Dollevoet beschrijft de recente gesprekken met FC Den Bosch als 'oriënterende gesprekken': "Wij hebben dezelfde bereidheid als toen. Het gaat ons om de club en niets anders. We willen schoon schip maken en structuur aanbrengen. Met goeie mensen de club van bovenaf opnieuw opbouwen. Van bovenaf ja, want je moet bovenin beginnen. Daar moeten de goeie mensen zitten. Mensen met voetbalverstand, zoals Wesley. En geen mensen die niks van voetbal weten en alleen maar een groot ego hebben. Met al zijn contacten in de voetbalwereld kan Wesley de club er weer bovenop helpen. En dat wil hij ook.”

Wesley was zelf niet bereikbaar voor commentaar over de plannen. Volgens Dollevoet toont FC Den Bosch nu meer interesse in Sneijder's plannen dan begin 2021.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.