Terug

Volg Vandaag Inside

Sneijder en Kuyt gehoord in onderzoek drugszaak Haagse godfather Piet S.

Sneijder en Kuyt gehoord in onderzoek drugszaak Haagse godfather Piet S.

6 nov 2021, 09:49

Oud-voetballers Wesley Sneijder en Dirk Kuyt zijn door de politie gehoord in een van de grootste drugszaken van dit moment. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Het gaat om een onderzoek naar de criminele organisatie van de Haagse 'godfather' Piet S.

Kuyt en Sneijder zijn door de politie gehoord als getuige in dit grote onderzoek. De voormalig internationals van Oranje zouden in het verleden hebben gegokt op een illegale goksite, genaamd Edobet, die inmiddels niet meer bestaat. Volgens het OM werd de illegale goksite opgezet door Freddy S., de zoon van Piet S. De politie heeft via afgeluisterde gesprekken gehoord dat Kuyt en Sneijder regelmatig via Edobet zouden hebben gegokt. 'Dirk Kuyt speelt soms 25 ruggen (25.000 euro) per dag,' was te luisteren in een van de gesprekken. De politie hoorde In een ander gesprek dat Sneijder schulden zou hebben bij Edobet en het niet kon betalen, waardoor hij en zijn familie 'het ziekenhuis ingetrapt moeten worden'.

Afgelopen februari is Kuyt twee keer verhoord door de politie. Het Algemeen Dagblad heeft de verhoren gelezen en kan daaruit opmaken dat hij op Edobet heeft gespeeld na zijn loopbaan als profvoetballer. 'Ik liet het vaak staan op de site, maar soms kreeg ik uitbetaald. Ik sprak dan bijvoorbeeld af bij een tankstation met iemand. Ik vond het wel fijn om dit cash te doen, zodat ik anoniem kon spelen', geciteerd door het AD. Kuyt geeft aan dat hij het leuk vond om te spelen, maar het niet deed om er rijk van te worden.

Sneijder ontkent

Sneijder is door de politie verhoord in januari 2021 en ontkent dat hij heeft gespeeld op de illegale goksite. Hij heeft wel toegegeven, dat hij is benaderd door mensen die zeiden dat hij schulden had en dat hij garant zou staan voor Wout van K. 'Het is een neef van mijn vader. Ik heb hem maar één keer gezien. Hij is een meesteroplichter.' Sneijder vertelt dat hij later met de schuldeisers in gesprek is gegaan en daaruit is geconcludeerd dat hij er niets mee te maken had.

Hoogleraar strafrecht Sven Brinkhoff stelt dat Kuyt zich zorgen zou moeten maken. 'De optelsom van het door Kuyt gokken op een hoogstwaarschijnlijk illegale site en het cash ophalen van winsten bij een tankstation neigen naar de kwalificatie van schuldwitwassen. Betoogd kan dan immers worden dat je in die situatie redelijkerwijs had moeten weten dat het geld van misdrijf afkomstig was', volgens de Kansspelautoriteit is gokken op een goksite zonder Nederlandse licentie strafbaar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.