Terug

Volg Vandaag Inside

Slot ziet kansen voor Feyenoord: 'Slavia niet groter maken dan het is'

Slot ziet kansen voor Feyenoord: 'Slavia niet groter maken dan het is'

29 sep 2021, 17:13

Arne Slot ziet voldoende kansen liggen voor Feyenoord tegen Slavia Praag in de groepsfase van de Conference League. Dat vertelde de trainer tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel. Ondanks het feit dat Slavia de ongeslagen Tsjechische kampioen is, gaat Slot uit van 3 punten.

Slavia Praag begon de Conference League voortvarend met een 3-1 overwinning op Union Berlin. 'Maar Berlijn kreeg wel een rode kaart gedurende die wedstrijd', reageert Slot genuanceerd op de knappe overwinning van de Tsjechen tegen de nummer 7 van Duitsland van vorig seizoen.

Slot ziet ook gelijkenissen tussen Feyenoord en de Tsjechen. 'Het is een goeie ploeg. Anders wordt je niet ongeslagen kampioen in de Tsjechische competitie. Het is niet de hoogst aangeschreven competitie, dat snap ik ook wel', begint Slot. 'Daarnaast proberen ze leuk voetbal te spelen met een hoop tempo, fysieke kracht en technische kwaliteit. Dus beide speelstijlen komen best wel overeen.'

De Tsjechen hadden voorafgaand aan het huidige seizoen wel een ander beeld bij het Europese seizoen. De kampioen uit Tsjechië begon de Europese campagne namelijk met kwalificatiewedstrijden in de Champions League, maar stroomde bergafwaarts op de Europese ladder naar de Conference League. 'We moeten ze ook niet groter maken dan ze zijn, al waren ze in de kwalificatiewedstrijden enigszins ongelukkig', aldus Slot.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.