Terug

Volg Vandaag Inside

Slot: 'We verwachten nog niemand terug tegen Rijeka'

Slot: 'We verwachten nog niemand terug tegen Rijeka'

28 okt 2020, 19:58

AZ-coach Arne Slot moet het tegen HNK Rijeka in de Europa League nog altijd doen met een gehavende selectie. De trainer verwacht nog geen van de afwezige spelers terug voor het duel tegen de Kroaten van donderdag. AZ had afgelopen weekend met 15 coronabesmettingen in de selectie te maken. Alle spelers die negatief waren getest, zijn nog steeds negatief, meldde de coach.

"We verwachten nog niemand terug", zei Slot. "Normaal gesproken ga ik ervan uit dat we het met dezelfde groep moeten doen als afgelopen zondag in Den Haag. De laatste resultaten moeten nog komen en misschien worden we nog verrast door een of twee jongens die positief waren en die misschien nu negatief zullen zijn."

Bij AZ ontbreken onder anderen Myron Boadu, Hakon Evjen, Timo Letschert, Jordie Clasie en Ron Vlaar.

"Ik vrees de nieuwe testen niet, omdat we ons heel goed aan de protocollen houden", meldde de trainer. "Dat klinkt tegenstrijdig als je zoveel besmettingen hebt. Maar we zien nu ook dat het niet extra wordt en we het op dit moment onder controle lijken te hebben."

AZ wist in de competitie nog niet te winnen en verspeelde in de laatste drie eredivisiewedstrijden een voorsprong wat leidde tot een gelijkspel. In de Europa League begonnen de Alkmaarders wel goed met een zege bij Napoli. "Tegen Napoli is gebleken dat we het wel kunnen, een voorsprong vasthouden", zei Dani de Wit, die in Napels de enige treffer maakte. Volgens de aanvaller geeft dat wel vertrouwen. "De vorige wedstrijd was natuurlijk fantastisch, om tegen zo'n goede tegenstander zo'n resultaat neer te zetten. Dat goede gevoel neem je wel mee."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.