Terug

Volg Vandaag Inside

Slot reageert verbaasd op absentie Bijlow bij Oranje: 'Blijkbaar kijkt Van Gaal er anders naar'

Slot reageert verbaasd op absentie Bijlow bij Oranje: 'Blijkbaar kijkt Van Gaal er anders naar'

16 sep 2022, 14:49

Arne Slot vindt het "ontzettend jammer" dat doelman Justin Bijlow niet geselecteerd is voor Oranje, zo vertelde hij vrijdagmiddag op een persmoment. Bondscoach Louis van Gaal kiest vier andere doelmannen voor de wedstrijden tegen Polen en België.

"Het is een teleurstelling dat er geen Feyenoorder bij zit, dat is helder. Ik vind het voor Justin ook ontzettend jammer, dat spreekt voor zich, denk ik", vertelt Slot. "Maar goed, ik ben niet verantwoordelijk voor het selectiebeleid van het Nederlands elftal. Ik kan alleen aangeven hoe ik dit seizoen naar Justin gekeken heb", aldus de trainer van Feyenoord.

Slot geeft toe dat Bijlow niet de allerbeste voorbereiding op het huidige seizoen heeft gedraaid, maar ziet de laatste weken weer progressie bij de doelman. "Sinds de start van het seizoen hebben we acht wedstrijden gespeeld, waarin hij vijf keer de nul heeft gehouden. Ik kan me één moment herinneren waarvan ik denk: 'Dat is een bal die Justin tegen had kunnen houden'. Dat was de tweede goal van Lazio. Maar daarna heb ik hem nog een aantal fantastische reddingen zien maken. Ik beoordeel Justin op basis van wat ik zie. Ik ben tevreden over hoe hij het de afgelopen acht wedstrijden gedaan heeft", concludeert de oud-trainer van AZ.

Slot benadrukt tijdens het persmoment ook dat Bijlow zijn onbetwiste nummer één blijft. "Zijn trainer bij Feyenoord is tevreden over hoe hij het doet, dat is voor Justin denk ik relevant, maar ik denk ook dat hij heel graag zou zien dat de bondscoach hem zou selecteren. Blijkbaar kijkt die er anders naar. Maar die heeft ook andere keuzes dan ik. Voor mij is hij bij Feyenoord de absolute nummer één."

Andries Noppert en Remko Pasveer kregen de voorkeur boven Bijlow. Zij zijn voor het eerst opgeroepen voor Oranje. Van Gaal roept ook Mark Flekken en de ervaren Jasper Cillessen op voor de duels tegen Polen en België.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.