Terug

Volg Vandaag Inside

Slot: 'Niet goed, maar we zijn keihard blijven werken'

Slot: 'Niet goed, maar we zijn keihard blijven werken'

26 aug 2020, 22:45

Trainer Arne Slot was zichtbaar opgelucht na de zwaarbevochten zege van AZ op Viktoria Plzen (3-1) in de tweede voorronde van de Champions League. "Natuurlijk was het niet goed", erkende hij. "Maar we zijn keihard blijven werken. In de laatste seconde van de blessuretijd dwingen we een verlenging af waarin we alles beslissen."

Invaller Albert Gudmundsson was de grote man met twee doelpunten in de verlenging. De IJslander speelde de hele voorbereiding op het seizoen als basisspeler maar moest tegen Viktoria Plzen plaatsmaken voor Calvin Stengs. "Ik heb goed gekeken hoe hij met dat slechte nieuws omging", zei Slot. "Maar hij was strijdbaar en daarom heb ik hem bij de selectie gehouden. Hij viel sterk in, maar hij liet ook een keer zijn man lopen wat ons bijna een treffer kostte. Hij is er nog niet, maar vandaag ben ik heel blij met hem."

AZ is nog niet zo ver als een half jaar geleden voor de coronapauze, erkende ook Slot. Van de zes oefenduels in de aanloop naar het komende seizoen werd er slechts een gewonnen. "Maar we misten Stengs en Vlaar", reageerde de coach van AZ. " Boadu lag er ook best lang uit. Zelfs Bizot en Midtsjø speelden niet alles. Het is dan wel logisch dat het nu nog niet wervelend is."

"Ik denk dat onze doelman die openingstreffer had moeten voorkomen", zei Slot. "Daarna liet ik Ferdy Druijf meteen invallen. En hij is zo slim om in de laatste seconde van de blessuretijd een strafschop te versieren. Hij tikt de bal aan en gaat liggen. We zijn komend seizoen zeker van Europees voetbal maar we kunnen ook nog naar de Champions League. Ik heb gehoord dat we in de derde ronde tegen Benfica, AA Gent of Dinamo Kiev moeten. Het zal beter moeten dan tegen Viktoria Plzen. En als dat goed goed gaat, wacht ons waarschijnlijk nog een sterke tegenstander in de play-offs. "

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.