Terug

Volg Vandaag Inside

Slot na zien snoeiharde tackle van Hartman tegen NEC: 'Poeh, dan komt-ie goed weg'

Slot na zien snoeiharde tackle van Hartman tegen NEC: 'Poeh, dan komt-ie goed weg'

9 feb 2023, 13:57

Trainer Arne Slot is na afloop van het bekerduel tegen NEC ingegaan op de snoeiharde tackle van Quilindschy Hartman op Bart van Rooij. De linksback van Feyenoord kwam er zonder kaart vanaf.

"Zo lekker fanatiek waren we niet aan het spelen, dus misschien dacht hij dat er even iets moest gebeuren", reageerde Slot voor de camera van ESPN. "Poeh, dat is wel een pittige overtreding. Rogier Meijer zei al dat we goed wegkwamen. Ik denk dat Quilindschy sowieso een speler is die fel en agressief op de bal verdedigt. Dit is iets té agressief. Ik had niet het idee dat hij de bal speelde. Kreeg hij geel? Dan komt-ie goed weg, dat is duidelijk", aldus de trainer van Feyenoord.

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

Slot had zich al neergelegd bij uitschakeling

Slot had zich al neergelegd bij uitschakeling in de KNVB-beker. NEC leek de Rotterdammers in de achtste finales te verslaan, maar na een sensationele slotfase vond Feyenoord alsnog een manier om de kwartfinales te bereiken.

"Ik dacht: dit gaat 'm niet meer worden", bekende Slot na afloop van de met 5-3 gewonnen penaltyreeks. "Door de 1-2 en de rode kaart kregen we weer een klein beetje hoop en uiteindelijk kregen we zelfs grote kansen om nog te winnen voor de verlenging."

"Het is natuurlijk niet ideaal dat deze wedstrijd 120 minuten duurde, zeker gezien de blessures die we hebben. Daarom is het in mentaal opzicht natuurlijk wel heel lekker dat we hebben gewonnen en door zijn." Na de reguliere speeltijd stond het 2-2 en na de verlenging 4-4.

Zondag komt Feyenoord weer in actie. De ploeg van Slot reist af naar Friesland voor de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Een dag eerder wordt de tegenstander voor de kwartfinale in de beker bekend.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.