Terug

Volg Vandaag Inside

Slot lacht na opmerking Valentijn: 'Compliment voor Telegraaf dat ze Ajax steunen'

Slot lacht na opmerking Valentijn: 'Compliment voor Telegraaf dat ze Ajax steunen'

2 mrt 2023, 11:10

Feyenoord bereikte woensdagavond ten koste van Heerenveen de halve finale van het bekertoernooi (0-1). Na afloop kreeg Valentijn Driessen Feyenoord-trainer Arne Slot op de persconferentie aan het lachen vanwege een opmerking over eventuele Oranje-internationals

Zo spectaculair als de eerste kwartfinale tussen FC Utrecht en SV Spakenburg (1-4) werd het niet in Heerenveen. De twee ploegen bleken gewaagd aan elkaar waarna Santiago Giménez tien minuten voor tijd het verschil maakte voor de Rotterdammers. De formatie van Arne Slot speelt daarom begin april de halve finale om de KNVB Beker, wat wederom een extra wedstrijd is in het - veelal bekritiseerde - speelprogramma.

Slot maakt zich echter niet druk om het aantal wedstrijden. "Nee. Nou ja, daar zou je na het seizoen op terug kunnen komen door te zeggen of het een voordeel of nadeel was", stelt de coach tijdens het persmoment. "Kijk, door het spelen van wedstrijden word je ook ontzettend fit - als je er geen blessure door oploopt. Dan kweek je ook een enorme inhoud.

In de tweede week van maart hervat Feyenoord ook de Europa League-campagne. Op 9 maart beginnen zij in Warschau aan het tweeluik met Sjachtar Donetsk. Volgens Slot kan dat ook een voordeel zijn voor de resterende wedstrijden in de Eredivisie. "Die zijn van hoog niveau en zij spelen met veel energie. Daar kan je óók door geïnspireerd raken voor het weekend daarna."

Interlands met Oranje

Eind maart begint ook nog eens de EK-kwalificatiecyclus. Naar verluidt zouden spelers Quilindschy Hartman en Mats Wieffer in aanmerking komen voor een selectie van bondscoach Ronald Koeman. Valentijn Driessen - ook aanwezig op de persconferentie - vraagt zich vervolgens af of Feyenoorders eenzelfde inspiratie zouden krijgen bij een eventuele selectie van Oranje.

"Zeker. Het is ook heel verfrissend om te zien hoe die topspelers daar trainen en wat er op dat niveau van je verwacht wordt. Nou, ze moeten tegen Frankrijk... Daar lopen wel een paar toppers. Het zou fantastisch zijn als een paar van onze spelers daarbij mogen zijn om te ervaren dat er nog een volgende stap is dan Feyenoord qua niveau."

"Ze spelen ook tegen Gibraltar, hé? Dan spelen de Feyenoorders misschien juist", antwoordt Valentijn waarna Slot in de lach schiet. De trainer vervolgt na enkele seconden: "Ik zeg weleens vaker dat ik het een enorm compliment voor De Telegraaf vind dat ze toch altijd wel Ajax steunen. Daarmee daag ik het AD ook weleens uit, dat ze ons ook een beetje mogen steunen. Het kon weer niet mooier verwoord worden door jou dan op deze manier."

Dat compliment neemt Valentijn in ontvangst: "Dankjewel, Arne".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.