Terug

Volg Vandaag Inside

'Slot kan de volgende trainer zijn die internationaal doorbreekt'

'Slot kan de volgende trainer zijn die internationaal doorbreekt'

20 mrt 2023, 10:21

De voorzitter van Coaches Betaald Voetbal Guus Hiddink is na De Klassieker zeer te spreken over de nieuwe generatie trainers in de Eredivisie. Zowel Arne Slot als John Heitinga kunnen op veel lof rekenen van de ex-bondscoach.

De oud-trainer is vol lof over Slot en denk dat de Feyenoord-coach klaar is voor het internationale topvoetbal: "Het zou goed kunnen dat hij na Erik ten Hag (bij Manchester United, red.) de volgende is die internationaal doorbreekt." Toch vindt Hiddink dat het woord kroonprins niet van toepassing is. "Dat woord moet je nooit gebruiken. Er zijn in het verleden zoveel trainers kroonprinsen genoemd. Hij is gewoon een hele goede coach. Punt", Vertelt Hiddink tegenover de NOS.

Over Heitinga is Hiddink eveneens positief. "Hij zet nu zijn eerste stappen op het hoogste podium. Het is een hele serieuze jongen. Ik volg hem al een tijdje en hij is op de juiste manier met het vak bezig. Ik ga er niet over, maar ik zou het toejuichen als hij voor langere periode het roer in handen mag nemen."

Ook AZ-trainer Pascal Jansen moet worden genoemd. "Die doet het dit seizoen, net als Slot met Feyenoord, Europees heel goed. Allemaal goede, talentvolle trainers. De Nederlandse competitie kijken ze in de rest van de wereld niet echt naar, dus met name het succes op Europees niveau is cruciaal voor het imago voor het Nederlandse trainersgilde", besluit Hiddink.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.