Terug

Volg Vandaag Inside

'Slot is de grootse excuustruus in het Nederlandse betaald voetbal'

'Slot is de grootse excuustruus in het Nederlandse betaald voetbal'

19 feb 2024, 12:55

Ronald Waterreus is in zijn nieuwe column voor De Limburger kritisch op Feyenoord-trainer Arne Slot. "Slot is langzaamaan ook uitgegroeid tot de grootste excuustruus uit het Nederlandse betaald voetbal", stelt de oud-doelman van PSV.

Waterreus vindt dat Slot 'al maanden onvermoeibaar' onder meer klaagt over de blessures in zijn selectie, de arbitrage, het speelschema en meer. "De uitgangspositie voor zijn ploeg had veel beter kunnen zijn, vindt hij, als de arbiter afgelopen donderdag wat eerlijker had gefloten (‘De sfeer was geweldig, vervelend genoeg was de scheidsrechter daardoor niet geïmponeerd’)", schrijft Waterreus. "Het speelschema is, stelt hij, te vol. En begin met Arne over Ajax en PSV en als vanzelf vraagt hij aandacht voor de veel dikkere portemonnee in Amsterdam en Eindhoven. Moraal van zijn verhaal: wat zit het ons tegen!"

Volgens Waterreus is Slot hard op zoek naar erkenning en begrip. "Het begint me een beetje te irriteren, die bovengemiddeld vaak verongelijkte houding", vervolgt Waterreus. "Juist omdat het zo contrasteert met hoe Slot ook kan zijn. Voorafgaand aan wedstrijden is hij de nonchalante, ontspannen oom, vrolijk dollend en grappend met het journaille. Om na een teleurstellende wedstrijd vervolgens te veranderen in de minst sympathieke versie van zichzelf. In iemand die geïrriteerd en gefrustreerd is."

"Slot is een man die boos weerman Gerrit Hiemstra opbelt als het op zijn stranddag wat bewolkter is dan voorspeld", gaat Waterreus verder. "Die loopt te vloeken op het slechte asfalt in Den Helder wanneer hij de laatste veerboot naar Texel heeft gemist. Waarom vraag ik me af, dat heeft-ie toch niet nodig? In plaats van de Calimero uit te hangen, zou Slot de opgevoerde verwachtingen en druk juist als compliment moeten zien. Eenvoudigweg omdat ze voor een groot deel te danken zijn aan hem, Arne Slot, misschien wel Feyenoords beste trainer in de clubgeschiedenis", besluit Waterreus.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.