Terug

Volg Vandaag Inside

Slot blikt terug op merkwaardige aftrap waar René stuk om ging: 'Toen was ik flink aan de beurt'

Slot blikt terug op merkwaardige aftrap waar René stuk om ging: 'Toen was ik flink aan de beurt'

18 jan 2024, 11:24

Arne Slot blikt in een nieuwe aflevering van de YouTube-serie Bij Andy in de auto, terug op zijn merkwaardige aftrappen in zijn tijd als speler bij PEC Zwolle. De Feyenoord-trainer wordt er nog vaak aan herinnerd, zo ook bij de Rotterdammers door Bryan Linssen en Jens Toornstra.

"Jens Toornstra en Bryan Linssen, die hebben geweldige humor", begint Slot. "Dan deden we een partijtje elf tegen elf en dan begonnen hun met die aftrap. Dat vond ik wel humor."

Vervolgens vertelt Slot waar het idee voor de aftrap vandaan kwam: "Het is eigenlijk ontstaan, zoals jij ook wel hebt meegemaakt. Voor of na de training dat je een bal héél hoog de lucht inschiet en dan wil iedereen laten zien wat voor goede techniek hij heeft en dat die de bal dood kan leggen. Dat was voor een enkeling wel weggelegd, maar voor heel veel ook niet. Zeker niet voor centrale verdedigers. Dus vanuit dat kwam het idee: als wij nou de bal héél hoog richting de zestien van de tegenstander schieten en dat de bal door de centrale verdediger slecht wordt aangenomen en dan kunnen we gelijk drukzetten en erbovenop zitten."

(Tekst gaat verder onder de video.)

"Dat is een aantal keren best aardig gegaan", vervolgt Slot. "Totdat tegenstanders wisten dat we het deden. Dus ik denk dat het Cambuur was. Zij kwamen heel fanatiek aflopen en ik wipte de bal op, één keer, twee keer, maar hij lag niet lekker. Maar ik voelde die spelers naar mij komen en toen moest ik hem toch omhoog schieten. Maar in plaats van dat 'ie naar de helft van de tegenstander ging, ging de bal naar onze eigen helft. Dat was wel het ultieme dieptepunt, waarvan ik dacht: nu ben ik even flink aan de beurt op maandagavond", doelt Slot op Voetbal International, een van de voorlopers van Vandaag Inside.

De aftrappen van Slot werden namelijk destijds geanalyseerd door René van der Gijp, zo ook de aftrap hierboven tegen Cambuur. "Als je dit doet dan ben je niet goed bij je hoofd!", reageerde René onder meer met verbazing in de video hierboven.

Bekijk de terugblik van Slot op zijn merkwaardige aftrap, Bij Andy in de auto, terug in de onderstaande video vanaf minuut 27:45 tot en met 30:00.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.