Terug

Volg Vandaag Inside

Slechts twee Ajax-legendes werden vaker kampioen dan Blind in Amsterdam

Slechts twee Ajax-legendes werden vaker kampioen dan Blind in Amsterdam

27 dec 2022, 15:43

Ajax en Daley Blind zijn dinsdagmiddag per direct uit elkaar gegaan en daarmee komt een einde aan een prachtige samenwerking tussen club en speler. Slechts twee spelers werden vaker kampioen met Ajax dan Blind.

Tussen 2008 en 2014 kwam Blind al uit voor Ajax. Na een periode van vier jaar bij Manchester United keerde de verdediger in 2018 terug in Amsterdam. Blind werd maar liefst zeven keer kampioen met Ajax. Alleen Johan Cruijff en Sjaak Swart werden vaker kampioen (8) met de Amsterdammers.

Na het vertrek afgelopen zomer van trainer Erik ten Hag en de komst van Schreuder kwam de positie van Blind langzaam maar zeker ter discussie te staan. Schreuder gaf in de laatste weken van de eerste seizoenshelft Owen Wijndal de voorkeur als linksback.

"Er is met Daley afgesproken dat we samen gaan bepalen bij welke wedstrijd hij in de ArenA op een mooie manier afscheid kan nemen van de supporters", vertelt directeur Edwin van der Sar op de website van de club.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.