Terug

Volg Vandaag Inside

Sky Sports onder de indruk: 'Heeft AZ de beste jeugdopleiding van Europa?'

Sky Sports onder de indruk: 'Heeft AZ de beste jeugdopleiding van Europa?'

26 apr 2020, 17:00

De geweldige prestaties van AZ zijn ook in het Verenigd Koninkrijk niet onopgemerkt gebleven. Sky Sports besloot om grondig onderzoek te doen naar de succesvolle jeugdopleiding van de Alkmaarders.

'De titeljacht van AZ is ten einde, maar is dit de beste jeugdopleiding van Europa?' luidt de kop van het artikel. De Engelsen melden eerst dat de Nederlandse Eredivisie is afgelopen en dat AZ tweede is geworden. Wel vinden zij dat het momentum bij de Alkmaarders lag, die gelijk in punten eindigden met Ajax. Ook vinden de Britten het niet gek dat AZ de beslissing van de KNVB gaat aanvechten: ze hebben immers twee keer van Ajax gewonnen.

Sky Sports prijst vier groeibriljanten uit de jeugdopleiding. Aanvoerder Teun Koopmeiners, spits Myron Boadu, aanvaller Calvin Stengs en linksback Owen Wijndal. Koopmeiners zou ook al in de belangstelling van Everton staan. Ook melden de Engelsen dat er nog meer talent aan zit te komen bij AZ. De namen van Kenzo Goudmijn en Ferdy Druijff worden ondere andere genoemd.

Het hoofd van de jeugdopleiding legt aan Sky Sports uit hoe de jeugdopleing van de Alkmaarders te werk gaat: 'Het doel is om 50 procent van het eerste team uit jeugdspelers te laten bestaan. Momenteel zitten we op 67 procent en daar zitten zo'n zeven basisspelers bij.'

De mannen aan tafel vinden dat er maar één ploeg recht heeft op het begeerde Champions League-ticket en dat is Ajax. Bekijk het fragment hieronder.

VIDEO - 'Ajax heeft meeste recht op kampioenschap'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.