Terug

Volg Vandaag Inside

Sjaak Swart woest over huidige situatie bij Ajax: 'Ik hoef hem nooit meer te zien'

15 feb 2024, 09:24

Sjaak Swart is in een interview met De Telegraaf woedend over de situatie bij Ajax en hoeft Sven Mislintat en Maurits Hendriks 'nooit meer te zien'. Mister Ajax neemt het tweetal de huidige crisis voor een groot gedeelte kwalijk.

"Er zijn vijf of zes spelers die vroeger nooit waren ’aangenomen’", zegt Swart. "Die achterhoede … daar loop je zo doorheen. Had Johan Cruijff nu nog gevoetbald, dan had hij tegen dit Ajax elke wedstrijd minimaal zes keer gescoord."

Volgens Swart was de totale instorting van de Amsterdamse club onnodig. "Dat die Mislintat is binnengehaald, is onvergeeflijk", vervolgt Swart. "En dat hij 115 miljoen euro mocht uitgeven aan spelers die niemand kende al helemaal. Maurice Steijn wilde Sergiño Dest, Stefan de Vrij, Nicolas Tagliafico, Jerdy Schouten, Vangelis Pavlidis, Isco, Hakim Ziyech en Calvin Stengs. Als je die had gekocht, had je – voor veel minder geld – om het kampioenschap gespeeld."

"Echt, ik hoef Mislintat en Hendriks nooit meer te zien", gaat de legendarische rechtsbuiten verder. "Maar Hendriks loopt ondanks alles nog gewoon rond op De Toekomst. Onvoorstelbaar. En dat die commissarissen alle aankopen van Mislintat hebben goedgekeurd, is belachelijk. Er was geen controle."

Mister Ajax zegt verder wel vertrouwen te hebben in hoofdscout Kelvin de Lang, directeur voetbal Marijn Beuker en algemeen directeur Alex Kroes. "Zij zullen een grote schoonmaak moeten houden. De bezem moet door de selectie. Daarna moeten ’we’ de goede spelers voor Ajax zoeken. En geloof me: die zijn er zat", aldus Swart.

Eerder sprak Sjaak Swart ook al zijn ongenoegen uit over de huidige situatie bij Ajax in gesprek met Noa Vahle. Bekijk het interview terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.