Terug

Volg Vandaag Inside

Sjaak Swart heeft oplossing: 'Ajax moet in Nederland gewoon 3-3-4 gaan spelen'

Sjaak Swart heeft oplossing: 'Ajax moet in Nederland gewoon 3-3-4 gaan spelen'

26 aug 2021, 08:33

Ajax zit momenteel ruim in de aanvallers. Alleen op de rechterflank heeft trainer Erik ten Hag al drie opties, met Berghuis, Antony en Neres. Sjaak Swart stelt in Voetbal International daarom voor dat de Amsterdammers in een aanvallendere formatie gaan spelen.

Over de drukke bezetting op de rechterflank zegt Swart: 'Ik vind drie spelers voor één positie eigenlijk te veel van het goede. Ik had eigenlijk verwacht dat Neres al weg zou zijn. Ik heb begrepen dat ze daar in Amsterdam ook wel een beetje op rekenen. Als hij toch blijft mag je in de Eredivisie best wat creatiever gaan denken.'

'Mister Ajax' vervolgt: 'In onze tijd speelden we vaker met vier aanvallers. Zet Tadic naast Haller en dan twee vleugels. Tegenstanders van het kaliber NEC en RKC weten niet wat hen overkomt. Ajax moet in Nederland gewoon 3-3-4 gaan spelen. Zo zeg, daar ga ik dan wel even lekker voor zitten.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.