Terug

Volg Vandaag Inside

Sjaak Swart draait bij: 'Ik hoop dat De Graafschap promoveert!'

Sjaak Swart draait bij: 'Ik hoop dat De Graafschap promoveert!'

2 mrt 2023, 11:16

Woensdagavond staan De Graafschap en Ajax tegenover elkaar in de kwartfinale van de KNVB Beker. In aanloop naar het duel blikt Sjaak Swart in gesprek met De Telegraaf terug op zijn uitspraken na het duel tussen De Graafschap en Ajax (1-1) in 2016, toen Ajax de titel verspeelde.

In Alles op Swart van VoetbalPrimeur foeterde Swart destijds over De Graafschap, dat na de wedstrijd tegen Ajax nog de nacompetitie in moest: "Ik hoop dat De Graafschap degradeert. Ik hoop heerlijk dat ze eruit gaan. Ik hoop dat ze zoveel gegeven hebben dat ze niet meer kunnen lopen vrijdagavond!"

Inmiddels is Mister Ajax bijgedraaid: "Echt, ik hoop dat De Graafschap promoveert," zegt Swart tegenover De Telegraaf. "„De Graafschap is een mooie club, met écht gras en een prachtig stadionnetje. De laatste weken spelen ze iets beter en het zou leuk zijn als ze via de play-offs alsnog – of anders volgend jaar – de stap naar de Eredivisie zouden kunnen maken.”

Swart zag in 2016 hoe Ajax de landstitel verspeelde tegen De Graafschap, dat volgens hem haast Zuid-Amerikaans speelde. Toch knapte er pas iets bij hem in de spelerstunnel: "De voorzitter zei: zo, dat Ajax hebben we lekker te pakken. Waarna ik hem vast sterkte wenste met de aanstaande degradatie. De Graafschap had veel te veel kracht verspeeld. Je kunt je wel voor een ander uitsloven, in dit geval voor PSV, maar het is handiger om aan je eigen club te denken. Tegen Go Ahead Eagles konden ze bijna niet meer lopen en degradeerden ze. Ja, dat vond ik toen wel lekker. Net als het feit dat we daar in 2019 onder Erik ten Hag wel kampioen zijn geworden."

Inmiddels wenst Swart De Graafschap het allerbeste. „Ik vind het leuk dat Ajax nu in Doetinchem de kwartfinale van de KNVB Beker speelt, maar het mooiste zou zijn als we elkaar ook weer in competitieverband treffen. Dus hup De Graafschap, werk aan de winkel."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.