Terug

Volg Vandaag Inside

Sierhuis helpt FC Groningen aan zege

Sierhuis helpt FC Groningen aan zege

20 okt 2019, 18:32

Kaj Sierhuis heeft FC Groningen aan een thuiszege op Sparta Rotterdam (2-0) geholpen. De ingevallen aanvaller opende in de 85e minuut de score en verdiende in blessuretijd een strafschop, die Charlison Benschop benutte.

Sierhuis kreeg een penalty nadat hij een kopstoot van Tim Coremans had geïncasseerd. De keeper kreeg een rode kaart en moet vrezen voor een fikse schorsing. FC Groningen was na afloop niet alleen Sierhuis dankbaar. Doelman Sergio Padt voorkwam in de 56e minuut dat Bryan Smeets een penalty benutte.

Sparta deed zichzelf ook voor rust tekort. Halil Dervisoglu bracht doelman Padt in de openingsfase met een kopbal in de problemen. Hij schoot een keer rakelings naast en Benschop voorkwam tijdens zijn honderdste duel in de eredivisie vlak voor de doellijn dat Dervisoglu met een stiftbal scoorde. Vlak na de gemiste strafschop van Smeets was Ahmed El Messaoudi dichtbij de openingstreffer. De middenvelder van FC Groningen schoot op de paal.

Sparta staat voorlopig achtste in de eredivisie, met twee punten meer dan nummer elf FC Groningen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.