Terug

Volg Vandaag Inside

Siemen Mulder stopt noodgedwongen als scheidsrechter in het betaald voetbal

Siemen Mulder stopt noodgedwongen als scheidsrechter in het betaald voetbal

16 juni 2022, 10:50

Siemen Mulder (38) moet noodgedwongen stoppen als scheidsrechter in het betaald voetbal, meldt RTV Noord. Een hardnekkige achillespeesblessure, waar hij al twee jaar last van heeft, maakt een einde aan zijn loopbaan.

Per 1 juli wordt het contract met de KNVB beëindigd. Vanuit de voetbalbond is er begrip voor de beslissing van Mulder, die nog een passend afscheid krijgt zodra de groep scheidsrechters en assistenten gezamenlijk in Zeist is.

Mulder is de laatste maanden vanwege zijn hardnekkige achillespeesblessure steeds meer gaan twijfelen over zijn toekomst als scheidsrechter. Een operatie zou de kwetsuur kunnen verhelpen, maar honderd procent garantie op genezing is er niet. Aan RTV Noord laat hij weten: 'Door al dat sprinten en draaien als scheidsrechter is er steeds meer botvergroeiing ontstaan in de enkel. Het kan echt niet meer en ik ga niet nogmaals een traject in van een jaar of langer. Het is gewoon het enige juiste besluit. Het lichaam zegt stop.'

Siemen Mulder blijft wel verbonden aan de arbitrage. Hij heeft zich aangemeld als clubscheidsrechter en wordt het komende halfjaar opgeleid als waarnemer in het betaald voetbal. Die functie kan hij niet direct bij de start van het nieuwe seizoen invullen, aangezien hij volgens de arbeidsregels zes maanden moet wachten voor hij een nieuw contract kan tekenen bij de KNVB.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.