Terug

Volg Vandaag Inside

Siem de Jong kondigt einde voetbalcarrière aan: vrijdagavond laatste wedstrijd

Siem de Jong kondigt einde voetbalcarrière aan: vrijdagavond laatste wedstrijd

18 mei 2023, 17:19

Siem de Jong gaat stoppen met voetballen. Dat kondigt hij aan op zijn eigen sociale media-kanalen. De 34-jarige speler van de Graafschap geeft aan dat de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch van vrijdagavond zijn laatste voetbalwedstrijd zal zijn.

De Jong is al enige tijd aan het kwakkelen met blessures en geeft daarom ook aan dat hij een punt achter zijn voetbalcarrière zal zetten. ‘’De droom begon bijna 30 jaar geleden naast Stadion De Vijverberg, toen Luuk (broer De Jong, red.) en ik over het hek klommen om op het oude trainingsveld lekker te voetballen. Morgen speel ik mijn laatste wedstrijd als profvoetballer in dit mooie stadion. Bedankt daarvoor, het was een eer,’’, luidt zijn bericht.

De Jong schreef zes interlands op zijn naam, waarin hij twee keer scoorde. In clubverband begon hij in de jeugdopleiding van Ajax, waarna hij in 2014 naar Newcastle United verkaste. Verder speelde hij bij PSV, Sydney FC, FC Cincinnati, sc Heerenveen en nu dus de Graafschap. Eén van zijn hoogtepunten kende hij in 2011, toen hij Ajax eigenhandig de titel én derde ster bezorgde door twee keer te scoren in de thuiswedstrijd tegen FC Twente (3-1).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.