Terug

Volg Vandaag Inside

Siem de Jong keert terug bij Ajax in talentenprogramma

Siem de Jong keert terug bij Ajax in talentenprogramma

5 sep 2023, 11:24

Ajax start een opleidingstraject voor oud-spelers die de ambitie hebben om op kantoor te werken bij de Amsterdamse club. Het betreft een twee jaar durend talentenprogramma waarbij de voormalige Ajacieden op verschillende afdelingen gaan meelopen (zoals de commerciële afdeling, juridische zaken en Ajax Media) en cursussen kunnen volgen.

De eerste lichting oud-spelers die aan het programma deelnemen zijn Siem de Jong, Daniël de Ridder, Ricardo van Rhijn en Kelly Zeeman.

Het is geheel volgens de filosofie van Johan Cruijff om oud-spelers aan de club te binden. Commercieel directeur Menno Geelen van Ajax juicht de komst van het viertal toe. "Directie, raad van commissarissen en onze achterban: we vinden het allemaal belangrijk dat er oud-Ajacieden rondlopen bij de club", aldus Geelen op de site Ajax.nl.

"Deze oud-spelers willen zich buiten het veld verder ontwikkelen. Wij willen hen goed op weg helpen en tegelijkertijd kunnen wij juist veel van hen leren. De ervaringen van een topsporter zijn uniek. Ik heb zelf gemerkt hoe fijn het werken is geweest met Edwin van der Sar", aldus Geelen over de voormalige algemeen directeur.

Oud-aanvoerder Siem de Jong kijkt uit naar de start van het talentenprogramma. "Ik volg al een tijd met grote interesse wat Ajax allemaal doet buiten het veld. Daar wil ik graag aan bijdragen. Er lopen bij de club veel mensen rond met een brede opleidingsachtergrond en indrukwekkende ervaring, daar kan ik veel van leren."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.