Terug

Volg Vandaag Inside

Shota Arveladze haalt herinneringen Cruijff op: 'Johan is altijd een inspiratiebron geweest'

Shota Arveladze haalt herinneringen Cruijff op: 'Johan is altijd een inspiratiebron geweest'

7 apr 2020, 21:45

Oud-spits Shota Arveladze heeft veel mooie herinneringen over gehouden aan zijn held Johan Cruijff. De Georgiër bezocht de legendarische voetballer enkele maanden voor zijn overlijden in Barcelona.

'Johan is altijd een inspiratiebron geweest. Toen ik mijn goede vriend Sjaak Swart bij een Lucky Ajax-wedstrijd tegenkwam vroeg ik hoe ik met Johan in contact kon komen. Ik wilde graag eens met hem filosoferen over voetbal en de foundation voor kansarme kinderen in Georgië die ik met mijn broers Archil en Revaz heb opgezet', vertelt Shota aan VICE Sports.

'Sjaak gaf me het nummer van zijn huistelefoon, want hij had geen mobieltje. Toen ik belde stond het zweet in mijn handen. Maar Johan wilde heel graag tijd vrij maken. Ik vloog naar Barcelona en we hebben zo'n zes uur op zijn kantoor gesproken.'

Ook kan Arveladze zich een mooi gesprek over het kunstgras herinneren. Beide oud-voetballers hadden er een hekel aan. Ze lachten samen over de nepvelden. 'Ik zei: Op kunstgras spelen is hetzelfde als seks met een condoom. Johan kon daar om lachen. We waren het eens dat kunstgras niets is, al omschreef hij dat op een andere manier, haha.'

VIDEO - Johan vertelt pikante anekdotes over Cruijff

Johan vertelt pikante anekdotes over Cruijff
5:51
Johan vertelt pikante anekdotes over Cruijff

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.