Terug

Volg Vandaag Inside

Shilton vindt afscheidsduel Rooney maar niets

Shilton vindt afscheidsduel Rooney maar niets

5 nov 2018, 15:47

LONDEN (ANP) - De Engelse recordinternational Peter Shilton vindt het onzin dat Wayne Rooney een afscheidswedstrijd krijgt in het nationale elftal. De 33-jarige aanvaller mag op donderdag 15 november meedoen in de oefeninterland tegen de Verenigde Staten, het land waarin hij tegenwoordig speelt voor DC United. ,,Er zijn toch wel andere manieren om afscheid te nemen van Wayne, zoals een huldiging op het veld'', zei Shilton bij de BBC. ,,Ik vind niet dat je een interland als cadeautje kan geven aan een voetballer.''

Oud-doelman Shilton is met 125 interlands de recordhouder bij Engeland, Rooney volgt hem op de lijst met 119 interlands en daar komt nog nummer 120 bij. De oud-speler van Manchester United en Everton is met 53 doelpunten de topscorer aller tijden van zijn land. Als dank voor bewezen diensten mag Rooney nog één keer het shirt van de 'Three Lions' aantrekken. De wedstrijd op Wembley is ook bedoeld om geld in te zamelen voor de foundation van Rooney.

,,Prima als iemand op basis van zijn vorm en prestaties wordt uitgenodigd voor het Engelse elftal. Maar hiermee schept de bond misschien wel een precedent'', aldus Shilton.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.