Terug

Volg Vandaag Inside

Sherida Spitse vindt Eredivisie Vrouwen een martelgang: 'Dat is helemaal niks, dat kan niet'

Sherida Spitse vindt Eredivisie Vrouwen een martelgang: 'Dat is helemaal niks, dat kan niet'

21 feb 2024, 10:19

Sherida Spitse denkt vaak aan een transfer naar één van de absolute topclubs van het Europese vrouwenvoetbal, wanneer ze bijvoorbeeld met Ajax weer eens op een bijveldje staat en iedere uitdaging ontbreekt. Dat zegt de international van de Oranje Leeuwinnen in gesprek met De Telegraaf.

Spitse ergert zich enorm aan de huidige staat van de Vrouwen Eredivisie en vindt het soms een martelgang. "Lang niet alle Eredivisie-clubs kunnen volle bak trainen", zegt Spitse. "Er ontbreken teveel randvoorwaarden. De faciliteiten en de vergoedingen zijn gewoon niet oké."

De 33-jarige Spitse vindt vooral dat de voetbalsters in de Vrouwen Eredivisie een aannemelijk contract moeten krijgen. "Je gaat toch ook niet gratis bij Albert Heijn werken? Of voor reiskosten? Dat is precies hetzelfde wat veel speelsters in Nederland meemaken", vervolgt Spitse. "Het is ons werk en dan mag je toch op zijn minst minimumloon verwachten? Dat stukje ligt toch echt bij de KNVB, omdat iedere club volgens de licentievoorwaarde slechts vier contractspelers moet hebben. Dat is helemaal niks, dat kan niet."

Volgens Spitse valt het allemaal mee wat het kost om het niveau van de competitie te kunnen opkrikken. "Zoveel geld kost het niet. Als je echt wat wil, zoals Ajax, dan zie je uiteindelijk dat het zich uitbetaalt. Kijk hoe goed we het doen in de Champions League. Voor ’Chelsea’ zijn al meer dan 20.000 kaartjes verkocht en we hebben nog een maand te gaan. Kijk, we willen in Nederland van alles. Maar dan moet je onze meiden wel de kans bieden om fullprof te zijn. Dat wordt niet gedaan en daar maak ik me wel een beetje boos om", aldus Spitse.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.