Shaqiri helpt Liverpool langs Man United

16 dec 2018, 20:11

LIVERPOOL (ANP) - Liverpool blijft winnen in de Engelse voetbalcompetitie. De koploper behaalde zondag tegen Manchester United de zesde achtereenvolgende zege: 3-1. Voor Liverpool was het, met ook de plaatsing voor de achtste finales van de Champions League ten koste van Napoli, een bijzonder goede week.

Invaller Xherdan Shaqiri maakte het verschil bij de thuisploeg, die één punt voorsprong behoudt op achtervolger Manchester City. De Zwitser bracht Liverpool in de 73e minuut, toen hij net in het veld stond, met een van richting veranderd schot op voorsprong. In de 80e minuut nam hij ook de derde treffer voor zijn rekening. Liverpool was voor rust op voorsprong gekomen door Sadio Mané. Jesse Lingard maakte de 1-1, na een fout van doelman Alisson.

Aanvoerder Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum deden de gehele wedstrijd mee bij Liverpool. Manchester United blijft zesde en heeft nu al negentien punten achterstand op Liverpool.