Terug

Volg Vandaag Inside

Sevilla verder in Europa na zege op Krasnodar

Sevilla verder in Europa na zege op Krasnodar

13 dec 2018, 22:12

SEVILLA (ANP) - Sevilla heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. De Spanjaarden hadden in eigen stadion geen moeite met het Russische FK Krasnodar: 3-0. Quincy Promes deed de hele wedstrijd mee bij Sevilla. De Nederlander scoorde niet, hij kreeg wel een gele kaart. Omdat Standard Luik in Turkije niet wist te winnen van het nog puntloze Akhisar Belediyespor (0-0) overwintert Krasnodar als nummer twee van groep J ook in de Europa League.

Wissam Ben Yedder zette Sevilla in de eerste tien minuten al op het juiste spoor, met twee doelpunten. Net na rust scoorde Éver Banega via een strafschop. Die penalty kreeg de Spaanse club omdat verdediger Cristian Ramírez de bal met zijn hand uit het doel sloeg. Ramírez kreeg daarom een rode kaart.

Er leek zich een rampscenario te voltrekken voor Krasnodar. Bij een nog ruimere nederlaag van de Russen en een overwinning van Standard Luik zou Krasnodar ondanks twaalf punten derde zijn geworden. Luik wist het net echter niet te vinden in Turkije.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.