Sevilla met trefzekere De Jong wint eerste duel bij Cadiz

27 sep 2020, 22:38

Sevilla heeft de eerste wedstrijd in de Spaanse competitie met 3-1 gewonnen van Cadiz. Luuk de Jong zorgde als invaller voor de gelijkmaker na ruim een uur spelen.

Als winnaar van de Europa League speelde Sevilla donderdag nog de wedstrijd om de Europese Supercup tegen Bayern München. De Duitse winnaar van de Champions League won dat duel in de verlenging.

De Jong begon bij Sevilla op de bank. De Nederlandse spits kwam na een uur spelen in de ploeg voor Youssef En-Nesyri. Vier minuten later maakte hij met een kopbal 1-1. Cadiz was vlak na rust via Salvi Sánchez op voorsprong gekomen.

In de 90e minuut zorgde Munir El Haddadi op een assist van Jordán alsnog voor 2-1 voor Sevilla. Ivan Rakitic, begin deze maand overgekomen van FC Barcelona, bepaalde de eindstand in blessuretijd op 3-1.