Terug

Volg Vandaag Inside

Servische voetbalbond woest op onschuldige Shaqiri om politieke rel

Servische voetbalbond woest op onschuldige Shaqiri om politieke rel

11 okt 2021, 11:57

De Servische voetbalbond is woest op een onschuldige Xherdan Shaqiri. De aanvoerder van het nationale elftal van Zwitserland kreeg tijdens een interview na de 2-0 overwinning op Noord-Ierland van een onbekende man een jas omgehangen van het Bevrijdingsleger van Kosovo (UCK).

Eind jaren negentig vocht de UCK tegen Servië om de afsplitsing van Kosovo. De Servische voetbalbond wil dat er maatregelen worden genomen tegen Shaqiri, die gezien de beelden er weinig aan kon doen. 'We bereiden een protestbrief voor die we naar de FIFA zullen sturen. We eisen een onmiddellijke reactie en de strengste sancties tegen Shaqiri voor het promoten van de criminele terroristische organisatie UCK in het bijzijn van de media.'

Reactie Zwitserland

De Zwitserse bond heeft inmiddels gereageerd en vindt het onacceptabel wat de Servische bond heeft gezegd. 'Het is onacceptabel dat personen de voetbalstadions, en daarin zelfs het interview met een speler na een wedstrijd, willen gebruiken om hun eigen politieke propaganda neer te zetten. Xherdan Shaqiri reageerde voorbeeldig, bleef kalm en heeft zich nergens schuldig aan gemaakt.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.