Servië pakt direct WK-ticket ten koste van Portugal, belangrijke rol voor Tadic

14 nov 2021, 22:44

Servië heeft zich ten koste van Portugal verzekerd van rechtstreekse plaatsing voor het WK voetbal van volgend jaar. De Serviërs versloegen de Portugezen in Lissabon met 2-1. Aleksandar Mitrovic bezorgde Servië de zege met een kopbal in de laatste minuut, op aangeven van Ajacied Dusan Tadic.

Renato Sanches zette Portugal al in de tweede minuut op voorsprong door te profiteren van een defensieve fout van Nemanja Gudelj, voormalig speler van AZ en Ajax. Gudelj treuzelde op de rand van het zestienmetergebied, leed balverlies en schonk Sanches een uitgelezen kans.

Tadic zorgde na ruim een half uur voor de gelijkmaker. De Portugese keeper Rui Patrício ging in de fout en werkte de bal op knullige wijze in eigen doel. In de tweede helft leek het uit te draaien op een gelijkspel, maar invaller Mitrovic bepaalde anders. Mitrovic was in de rust in de ploeg gekomen voor Gudelj, wiens fout zonder gevolgen bleef.

Cristiano Ronaldo deed de hele wedstrijd mee bij de Portugezen, maar hij wist het verschil niet te maken.