Terug

Volg Vandaag Inside

Serie A-club Genoa is te koop

Serie A-club Genoa is te koop

15 mei 2019, 12:46

Wie heeft er nog wat spaargeld over? De oudste voetbalclub van Italië, Genoa, staat namelijk officieel te koop. De club uit Genua, uitkomend in de Serie A, meldt dat woensdag in een verklaring. Genoa Cricket and Football Club - zoals de volledige clubnaam luidt - is in zee gegaan met financieel adviesbureau Assietta om de verkoop te regelen.

De huidige eigenaar van de in 1893 opgerichte club is Enrico Preziosi. De baas van de grootste speelgoedfabrikant van Italië kocht Genoa in 2003 toen het speelde in de Serie B. Vier jaar later promoveerde de club uit Genua naar het hoogste niveau. Preziosi heeft Genoa al enkele keren proberen te verkopen naar aanleiding van supportersprotesten na een reeks van slechte resultaten.

Genoa staat met nog twee wedstrijden te spelen zeventiende in de Serie A, 1 punt boven de degradatieplekken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.