Terug

Volg Vandaag Inside

Sergio Ramos recordhouder aantal gespeelde Madrileense derby's

Sergio Ramos recordhouder aantal gespeelde Madrileense derby's

13 dec 2020, 09:39

Sergio Ramos heeft een nieuw record aan zijn al indrukwekkende curriculum vitae toegevoegd. De 34-jarige verdediger maakte al voor de 43e keer zijn opwachting in El Derbi, oftewel de stadsderby tussen Real Madrid en Atlético Madrid.

Voorafgaand aan de wedstrijd in La Liga deelde Ramos het record met Paco Gento en Manolo Sanchís. Ramos speelt al sinds 2005 bij Real Madrid, dat hem vijftien jaar geleden overnam van Sevilla.

Real Madrid won de stadsderby tegen Atlético Madrid met 2-0. Voor koploper Atlético was het de eerste nederlaag van het seizoen en de eerste in competitieverband sinds 1 februari van dit jaar.

Casemiro zette Real met een kopbal uit een corner op 1-0 en de 2-0 kwam op naam van Atlético-doelman Jan Oblak. De keeper kon zichzelf echter weinig verwijten; een schot van Real-verdediger Dani Carvajal verdween via de paal en de rug van Oblak in het doel.

Atlético had ruim tien maanden geleden voor het laatst verloren in La Liga. Ook toen was Real te sterk. Destijds werd het in Estadio Santiago Bernabéu 1-0 voor Real, door een doelpunt van Karim Benzema.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.