Terug

Volg Vandaag Inside

Sergio Perez pakt eerste pole, Verstappen start vierde in Jeddah

Sergio Perez pakt eerste pole, Verstappen start vierde in Jeddah

26 mrt 2022, 20:15

Max Verstappen is in een bewogen kwalificatie van de Grote Prijs van Saudi-Arabië in de Formule 1 als vierde geëindigd. Sergio Pérez kwam tot de beste tijd, 1.28,200. De Mexicaanse ploeggenoot van Verstappen start derhalve zondag in zijn Red Bull vanaf poleposition. Verstappen reed 1.28,461.

Charles Leclerc was in zijn Ferrari goed voor de tweede tijd. De Monegask was eerder in de vrije trainingen drie keer de snelste geweest. Zijn ploeggenoot Carlos Sainz was de nummer 3 van de kwalificatie.

De kwalificatie lag langere tijd stil na een zware crash van Mick Schumacher. Vooralsnog ziet het er naar uit dat de Duitser geen zware verwondingen heeft opgelopen, al werd hij wel uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Daarvoor was de sessie al onderbroken na een crash van de Canadees Nicholas Latifi.

Lewis Hamilton viel al in het eerste deel van de kwalificatie af. In zijn Mercedes kwam de voormalig wereldkampioen niet verder dan de zestiende plek, waardoor hij zondag in de achterhoede van start gaat. Het was voor het eerst sinds 2017 dat Hamilton de zogenoemde Q1 niet doorstond.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.