Terug

Volg Vandaag Inside

Senesi lovend over Advocaat: 'Hij geeft me vrijheid'

Senesi lovend over Advocaat: 'Hij geeft me vrijheid'

14 apr 2020, 12:55

Marcos Senesi kende een moeilijke start bij Feyenoord. De Argentijn werd in zijn eerste wedstrijden betrapt op veel fouten en had de tijd nodig om zich aan te passen aan het Nederlandse voetbal. Inmiddels is hij niet meer weg te denken uit de basiself van Advocaat. En daar heeft Advocaat ook een grote rol in gespeeld.

Tegen het Argentijnse medium Elentrerios is Senesi lovend over zijn trainer. Ook vertelt hij over de verschillen met de fysiek zware Argentijnse competitie: 'De trainer geeft me alle vrijheid en laat me zelf bepalen wanneer ik risico moet nemen en wanneer niet. Het verschil met het Nederlandse voetbal is de intensiteit. Het is hier meer op voetbal gericht en in Argentinië is het meer fysiek. Alle Nederlandse spelers zijn technisch goed. Ze proberen te voetballen en dat maakt het intens. Het is een erg concurrerende competitie.'

De afgelopen maand heeft de Argentijnse verdediger vooral thuis gezeten. Door het coronavirus moeten de spelers van Feyenoord zoveel mogelijk binnen blijven om de kans op besmetting en verspreiding zo klein mogelijk te houden: 'De club heeft gezegd dat we alleen de deur uit moeten als dat echt nodig is. Er zijn hier bijna geen mensen op straat en de leefregels worden gerespecteerd.'

Johan was aan het begin van het seizoen ook niet bepaald overtuigd van de kwaliteiten van Senesi. Dat liet hij dan ook op geheel eigen wijze weten. Bekijk de beelden hieronder.

VIDEO - 'Senesi kan er gewoon geen klote van'

'Senesi kan er gewoon geen klote van'
3:30
'Senesi kan er gewoon geen klote van'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.