Terug

Volg Vandaag Inside

Seedorf pleit voor gele kaart bij praten met hand voor de mond

Seedorf pleit voor gele kaart bij praten met hand voor de mond

14 apr 2021, 17:44

Clarence Seedorf zou het in de strijd tegen racisme een goed idee vinden om spelers die met de hand voor hun mond praten te bestraffen, zo vertelde hij in een online hoorzitting van de Europese Raad over racisme op de sportvelden. Seedorf pleit voor meer transparantie op de voetbalvelden.

Hij wordt geciteerd door de NOS: 'Er hebben de laatste weken en maanden enkele incidenten plaatsgevonden. Die kunnen heel gemakkelijk worden bestreden door een aantal regels toe te passen.' Hij vraagt zich af wat spelers te. verbergen hebben: 'We hebben het over sport. Dus waarom zou ik mijn mond bedekken als ik iets tegen mijn tegenstander moet zeggen?'

Seedorf vervolgt: 'Als het aan mij ligt, wordt het voortaan verboden om op het veld met de hand voor de mond te praten. En als je dat toch doet, moet er een sanctie komen. Een gele kaart, omdat we dat soort gedrag moeten vermijden.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.