Terug

Volg Vandaag Inside

Seedorf/Kluivert met Kameroen naar Afrika Cup

Seedorf/Kluivert met Kameroen naar Afrika Cup

23 mrt 2019, 19:49

YAOUNDÉ (ANP/RTR) - Bondscoach Clarence Seedorf en assistent Patrick Kluivert hebben zich met Kameroen verzekerd van deelname aan de Afrika Cup. Het Nederlandse trainersduo zag hun ploeg met 3-0 winnen van de Comoren. Kameroen had voldoende aan een punt.

Na ruim een half uur tikte aanvoerder Eric Maxim Choupo-Moting, aanvaller van Paris Saint-Germain, bij de tweede paal binnen voor de 1-0. Christian Bassogog nam de 2-0 voor zijn rekening en vlak voor tijd bepaalde Clinton N'Jie de eindstand.

Kameroen eindigde in groep B met elf punten als tweede achter Marokko, dat vrijdag op 0-0 bleef steken tegen Malawi. Kameroen is titelhouder in de Afrika Cup.

Aanvankelijk was Kameroen automatisch geplaatst als gastheer maar de Afrikaanse voetbalbond kwam eind vorig jaar tot de conclusie dat de accommodaties niet op orde waren. Bovendien waren er zorgen over de veiligheid.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.