Terug

Volg Vandaag Inside

Seedorf genoemd als opvolger van Overmars: 'Hij is behept met het Ajax-DNA'

Seedorf genoemd als opvolger van Overmars: 'Hij is behept met het Ajax-DNA'

14 feb 2022, 08:55

Volgens Valentijn Driessen zou Clarence Seedorf een goede opvolger zijn van ex-directeur voetbalzaken Marc Overmars bij Ajax. De chef voetbal van De Telegraaf is van mening dat de oud-Ajacied als trainer niet zo succesvol is, maar zakelijk 'zijn zaakjes prima voor elkaar heeft.'

'Voor Ajax zou het goed zijn om buiten de gangbare paden te treden, zoals bij de aanstelling van de onervaren Marc Overmars in 2012. Vandaar is de gedachte aan iemand als bijvoorbeeld Clarence Seedorf geen gekke,' zo schrijft de sportjournalist in zijn column van de ochtendkrant.

Ook denkt hij dat het belangrijk is dat iemand met status de rol van directeur voetbalzaken op zich zal nemen. Valentijn noemt onder meer Jordi Cruijff en Frank Arnesen als ideale kandidaten. Maar iemand met de internationale status van Seedorf zou volgens de kritische journalist ook niet misstaan. 'Hij is behept met het DNA van Ajax, opgegroeid in de jeugdopleiding en succesvol speler van het eerste elftal van de club, heeft een roem- en succesrijke internationale spelerscarrière achter de rug en is iemand voor wie alle deuren in de voetbalwereld direct opengaan: van Europa tot Zuid-Amerika, van UEFA tot FIFA. En in de huidige kleedkamer kan hij op alle respect rekenen,' aldus de 59-jarige Westlander.

Seedorf begon zijn succesvolle loopbaan bij Ajax, voordat hij in 1995 richting Sampdoria vertrok. Later speelde de sterke middenvelder nog voor Real Madrid, Internazionale, AC Milan en het Braziliaanse Botafogo. De inmiddels 45-jarige Seedorf wist maar liefst vier keer de Champions League te winnen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.