Terug

Volg Vandaag Inside

Seedorf gaat aan de slag bij KNVB: 'Iemand die verder kijkt dan alleen zijn eigen wereld'

Seedorf gaat aan de slag bij KNVB: 'Iemand die verder kijkt dan alleen zijn eigen wereld'

15 mrt 2023, 15:27

Clarence Seedorf wordt door de raad van commissarissen betaald voetbal van de KNVB voorgedragen als commissaris. De algemene vergadering betaald voetbal benoemt de leden van de rvc. De eerstvolgende vergadering is op 27 juni.

De voormalig international zou de functie moeten opvullen die is ontstaan na het vertrek van Han Berger. Die is voetbaltechnisch adviseur bij de KNVB geworden.

Seedorf (46) is een van de meest succesvolle spelers uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Hij won met Ajax, Real Madrid en AC Milan vier keer de Champions League en speelde 87 keer voor het Nederlands elftal. Daarmee speelde hij op drie EK's en op het WK van 1998, waar Oranje de halve finale haalde. Ook was hij coach van onder meer AC Milan en de nationale ploeg van Kameroen.

"Ik dank de KNVB en de rvc voor het vertrouwen en de waardering", laat Seedorf weten. "Als commissaris kan ik mijn kennis en ervaring delen met mijn collega's binnen de KNVB, met als doel positief bij te dragen aan het spel waar we allemaal zoveel van houden."

Voorzitter Jan Albers van de rvc is blij met de kandidatuur van Seedorf. "Het is mooi om te zien dat oud-spelers van naam zich willen inzetten voor het Nederlandse voetbal. Zijn eerste prioriteit binnen de rvc ligt natuurlijk op het voetbaltechnische vlak. We kennen Clarence echter niet alleen als een geweldige speler, maar ook als een maatschappelijk betrokken mens, iemand die verder kijkt dan alleen zijn eigen wereld. Juist in een rol als commissaris is dat erg waardevol."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.