Terug

Volg Vandaag Inside

Seedorf en Kluivert ontslagen bij Kameroen

Seedorf en Kluivert ontslagen bij Kameroen

16 juli 2019, 21:16

Seedorf en Kluivert zijn binnen het jaar alweer ontslagen bij Kameroen. Het land presteerde matig op de Afrika Cup waar het in de tweede ronde al werd uitgeschakeld door Nigeria (3-2). In de poulefase speelde Kameroen twee keer met 0-0 gelijk tegen Benin en en Ghana en wonnen zij met 2-0 van Guinee-Bissau. De Minister van Sport in Kameroen zei na de Afrika Cup-uitschakeling al dat het werk van de Nederlandse coach niet goed genoeg werd bevonden.

Seedorf en Kluivert werden in augustus vorig jaar aangesteld. Hun eerste grote opdracht was titelprolongatie deze zomer bij de Afrika Cup in Egypte. Het wilde echter niet lukken met de 'Ontembare Leeuwen'. In de groepsfase bleef Kameroen weliswaar ongeslagen en wist Ajacied Andre Onana in het doel zelfs de nul te houden. Tegen Nigeria ging er daarna echter te veel fout.

Na de vroege uitschakeling werd de positie van Seedorf (43) in Kameroen al nadrukkelijk ter discussie gesteld. Zelf leek hij zich daarover niet zo druk te maken. "Mijn toekomst is niet zo belangrijk", zei hij anderhalve week geleden. Seedorf zinspeelde met een korte terugblik al wel enigszins op een afscheid. "Ik heb van elke minuut genoten sinds ik met deze selectie aan het werk ben. Ik houd ervan in Afrika te zijn."

In tegenstelling tot zijn carrière als speler is de trainerscarrière van Seedorf is nog verre van succesvol. Bij AC Milan en het Chineze Shenzhen werd hij ook al binnen het jaar ontslagen en met Deportivo La Coruña degradeerde hij uit de La Liga.

René zag Seedorf bij College Tour: 'Wat een zelfingenomen kwibus!'
1:51
René zag Seedorf bij College Tour: 'Wat een zelfingenomen kwibus!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.